ВЕСТИ

Аустралија: Политички „рат“ – разлог Новак Ђоковић

Аустралија: Политички „рат“ – разлог Новак Ђоковић

Идентична правила важе за све, без обзира да ли је реч о победнику Гренд слема, премијеру, пословном путнику, студенту или било коме другом, открио премијер Аустралије Скот Морисон

Новак Ђоковић (Фото: AP Photo/John Minchillo)

Ситуација поводом одржавања Аустралијан опена се не смирује, а Ден Тихен, федерални министар туризма, сматра да треба урадити све да Новак Ђоковић заигра на првом Гренд слему у години, што је у супротности са раније изреченим ставовима званичника.

Када је објављено да је Аустралија донела одлуку да и професионални спортисти који долазе у државу Викторију морају да буду вакцинисани, највећа полемика водила се око учешћа Новака Ђоковића на Аустралијан опену.

Подршку да се донесе одлука која ће невакцинисаним играчима допустити да играју на првом Гренд слему у сезони упутио је Ден Тихен, федерални министар туризма, који је објаснио да би била велика штета за турнир уколико га Новак Ђоковић не игра.

„Треба да користимо здрав разум. Ако можемо да доведемо играче, посебно најбоље на свету и они могу да прођу карантин… Чини ми се да је то разуман предлог. Новак Ђоковић је био апсолутни носилац Аустралијан опена и један од најбољих играча који је икада играо на овом турниру. Била би штета да не нађемо начин, посебно ако је он спреман да одради двонедељни карантин“, објаснио је Тихен.

Крај саге око вакцинације: Ђоковићу отворен пут ка одбрани титуле у Аустралији

Министар није оспорио да је вакцинација важна, али сматра да тенисери могу да буду безбедни и без ње уколико се придржавају мера.

„Невероватно је важно да се вакцинишете, али оно што треба да урадимо јесте да користимо здрави разум. Ако постоји карантин, играчи су безбедни, то значи да можемо да организујемо најбољи могући турнир“, објаснио је Тихен.

Раније се из Аустралије огласио и Скот Морисон, премијер, који је открио да ће невакцинисани играчи највероватније моћи да играју Аустралијан опен.

„Идентична правила важе за све, без обзира да ли је реч о победнику Гренд слема, премијеру, пословном путнику, студенту или било коме другом. Да нисам дупло вакцинисан када сам стигао кући из Глазгова, провео бих две недеље у карантину у Сиднеју. Државе ће поставити правила о карантину, онаква каква јесу“, открио је Морисон.

Аустралијски министар: Вакцина обавезна за све, па и за Ђоковића

Подсетимо, раније су аустралијски политичари говорили да Ђоковић не би смео да буде изузет од правила о двострукој вакцинацији као неопходности за улазак у Аустралију.

Oпрема: Стање ствари

(Спутњик, 31. 10. 2021)


‹ Немања Матић остао доследан: Српски фудбалер неће симбол НАТО бомбардовања на грудима
Фејсбук мења име и „побољшава технике” ›

Tags: „Спорт“, Аустралијан опен, Ден Тихен, Новак Ђоковић, Скот Морисон, вакцинација, вирус корона, тенис

О аутору: Админ Мреже
Повежимо се! Једино удружени можемо победити неправду.
Back to list